Telematik

telmatik3 Telematik 

Øget kendskab skaber tættere relationer

Det opbygger tillid at vide mere om hinanden, og telematik er derfor vejen frem for de værksteder, der vil bygge en solid bro til især erhvervskunderne. Selv om de færreste endnu rider med på bølgen, er det digitale vidunder nu slet ikke så nyt endda.
Ordet telematik er en sammentrækning af de franske ord ”Télécommunication” og ”Informatique”, og vi skal tilbage til Den Kolde Krig for at finde begyndelsen på historien. Her udvikler USA et globalt positioneringssystem til at tracke ubåde med atomvåben, og GPS’en er født.

Først på den anden side af årtusindskiftet bliver telematikken mere tilgængelig for almindelige mennesker med mobile apps, og inden for autobranchen har udviklingen virkelig taget fart, fordi det er smart. I fremtiden bliver biler formentlig født med telematik, men indtil videre er teknologien ny for de fleste.

Kontrol og tryghed
Som værksted er det attraktivt at tilbyde telematik til erhvervskunder og teknikinteresserede bilejere, der ønsker at vide, hvad der sker og hvor. En bil genererer op til 25 GB data, så information mangler der ikke. Det kræver blot en lille enhed i bilen og et bagvedliggende system at få dem opsamlet og gemt.

Med en telematikløsning kan for eksempel en håndværksdrivende holde styr på sin bilpark hjemme fra kontoret. Køretøjspositioner i realtid giver kontrol, påmindelser om service gør hverdagen lettere, og det skaber tryghed, at det faste værksted øjeblikkeligt får meddelelser ved fejl på bilen og kan hjælpe.

Viden er en service
En telematikløsning løfter serviceniveauet til nye højder og knytter kunderne tæt til det værksted, der leverer den. Lavpraktisk får hver bil en dongle installeret. Den lille enhed sikrer, at data bliver fordelt mellem bilejer og værksted, så hver af parterne får den data, der er relevant for dem.

I starten var dongles forbundet til bilen med bluetooth, men i dag er den tilsluttet via det OBD-stik, værkstedet også benytter for at tilslutte en diagnosetester. Dongles har også GPS installeret, så der døgnet rundt og over hele Europa er opsyn med bilens færden og forbrug. Dén viden er en service at kunne levere.

Køreklar til fremtiden
Som værksted er det vigtigste at have, hvad kunderne har brug for, og der er ingen tvivl om, at telematik er must-have for de værksteder, der vil være med i front. Den digitale udvikling gør dagligdagen lettere, og de små dongles gør det i særdeleshed. Med en telematikløsning fra FTZ er dit værksted køreklar til fremtiden.
I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net