Olie

Olie 1.jpg Olie2.jpg

Vælg altid den rigtige olie

Engang var olie til bilen bare en metervare, men i dag er olie en bilspecifik reservedel. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige. Både for at passe på bilen og for at bevare fabriksgarantien.

Når ikonet med oliekanden lyser op i instrumentbrættet og advarer om for lavt olietryk eller oliemængde, er det om at slukke motoren og ikke køre videre. De fleste er også obs på vigtigheden af at overholde de faste intervaller for olieskift, men hverken påfyldning eller udskiftning gør det alene. Skal motoren køre optimalt og fabriksgarantien holde, er den rigtige olie nødvendig.
 
Olie er i dag en bilspecifik reservedel, og det betyder, at værkstedet er nødt til at vide, præcis hvilken olie, der passer til den pågældende bil. Ofte vil der være flere olietyper at vælge imellem, men uanset hvad er det vigtigt at bruge den korrekte olie, og at den lever op til OE-krav, så fabriksgarantien holder.

Gør det let at vælge korrekt olie
Selv for automatgearkasser, der ifølge nogle fabrikanter er ’filled for life’, er det vigtigt at få skiftet olie. For alle biler gælder at olieskift er godt for motoren skyld. FTZ har udviklet landets eneste intelligente smøretabel, der giver et komplet overblik på alle væsker til bilen, og hvor alle olier på OE-niveau indgår. Ved brug af den får både værkstederne og slutkunderne fuld sikkerhed for at leve op til bilfabrikanternes krav.

​​​​​​​Olietabellen er let at bruge. Værkstedet indtaster blot bilens registreringsnummer, og så præsenterer tabellen flere forskellige forslag til olier, der passer til bilen. Desuden fortæller tabellen, hvad der i øvrigt passer til bilen af væsker og smøremidler. Som den eneste af sin slags i verden har tabellen også indlejret additiver, der vedligeholder motoren. Additiver forhindrer sodaflejringer og mindsker ligesom olieskift behovet for reparationer.

Olietabel tilpasset værkstedet
Værkstedet kan bestille varer direkte fra tabellen, der er forbundet til FTZ’s webkatalog, og levering sker inden for halvanden time. Alt afhængig af behov og lagerplads kan værkstedet vælge at få leveret olien i én liters dunke, som tromler eller direkte fra tankbil. Behovet kan variere fra olie til olie, alt efter om det er en type, der bliver brugt lidt eller meget. 

 
Ud over at der kan blive leveret både lidt eller meget, har FTZ udviklet forskellige opbevaringsløsninger til de værksteder, der ønsker at have olie på lager under eget tag. Hvert værksted kan også få tilpasset den intelligente smøretabel, så den passer præcist til værkstedets specifikke behov og lager-setup.
 
Det vigtigste for både værksted og bilejer er at være opmærksom på, at olie i dag langt fra er en metervare, men en bilspecifik reservedel, der har stor betydning for både brændstoføkonomi og motorens levetid samt er nødvendig for beholde bilens fabriksgaranti.
I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net