Pressemeddelelser

Skrevet den 5. februar 2025

Ny viden til fremtidens mekanikere

FTZ Akademi sikrer ny viden til fremtidens mekanikere og er med til at videreuddanne dem til at håndtere den teknologiske udvikling i bilbranchen. Her får du endnu en historie fra en tidligere kursist, der fortæller om sine erfaringer med FTZ Akademi.

Lonnie Jensen er uddannet mekaniker og har været kursist hos FTZ Akademi, hvor hun har tilegnet sig ny viden inden for hybrid- og elbiler. Viden som ikke var så stor en del af programmet, da hun tog sin uddannelse. uddannelse.

“Da jeg blev udlært som mekaniker, var hybridteknologi ikke en stor del af pensum. Derfor var det vigtigt for mig at være bedre rustet på det felt. Vi mødte rigtig mange spørgsmål fra vores kunder. De havde brug for dele, som vi ikke var vant til at håndtere, samt oplysninger om ladekabler og andet,” siger hun.

Trods den begrænsede erfaring tog Lonnie initiativ til at sikre, at hun var opdateret med den nyeste viden. På daværende tidspunkt arbejdede Lonnie som reservedelsekspedient hos FTZ, hvor hun dagligt hjalp kunder med at finde de rette dele til deres reparationer.

“Jeg gik til min leder hos FTZ og sagde, at jeg gerne ville blive skarpere på hybrid- og elbiler. Og heldigvis kunne jeg få undervisning. Jeg lærte først og fremmest, hvordan man sikkert håndterer hybrid- og elbiler. Jeg fik også en masse viden om bilernes opbygning og de forskellige teknologier, som findes,” siger hun.

FTZ Akademi gavner autobranchen

Lonnie Jensen har været vidt omkring i autobranchen, og ifølge hende gavner uddannelse hos FTZ Akademi autobranchen. Hun blev uddannet som automekaniker i 2019 i Bayern Autogroup, og efterfølgende kom hun til FTZ som reservedelsekspedient. Herefter blev hun stedfortrædende afdelingsleder i Middelfart. Nu er Lonnie Jensen teamleder i kundecenteret hos Skorstensgaard i Kolding, hvor hun dagligt gør brug af den viden, som hun fik, da hun var hos FTZ.

“Selvom jeg ikke længere laver biler, anvender jeg stadig det, jeg har lært på FTZ Akademi. Når en kunde ringer og fortæller om problemer med sin elbil, forstår jeg de processer og dynamikker, der ligger bag. For eksempel, hvis en almindelig forbrændingsmotor mangler lidt kølervæske, er det ikke nødvendigvis farligt – men hvis en elbil pludselig taber kølervæske, kan det være et alvorligt problem,” siger hun.

Viden er afgørende

Lonnie fortæller, at hendes viden om hybrid- og elbiler er afgørende for at kunne rådgive kunderne korrekt. Når vanskeligheder opstår, er det vigtigt at have den nødvendige teori og praktiske erfaring at trække på.

“Jeg forstår den teknologi, vi arbejder med, og jeg er godt rustet til at møde de udfordringer, der kendetegner den moderne bilbranche. Jeg synes selv, at det har givet mig en fordel af være en del af FTZ Akademi, og jeg kan kun anbefale andre at gøre det, hvis de føler, at der er ting, de ikke kan besvare spørgsmål på,” siger Lonnie Jensen.

Læs også historien om Mathias Hundebøl, tidligere kursist hos FTZ Akademi, der tog sin karriere fra mekaniker til produktchef.

Om FTZ Akademi

FTZ Akademi har siden 2009 bedrevet efteruddannelse til landets autoværksteder. Det hele begyndte med en varebil fyldt med udstyr, som kørte rundt til værksteder og afholdte kurser for tilmeldte mekanikere i emner som diesel, benzin, komfort, gearkasser og A/C. Siden da er der sket en del og vi afholder i dag ca. 500 kursusdage for mere end 1500 kursister om året på vores lokationer i Odense, Aarhus og Glostrup.  I 2023 lancerede vi vores online uddannelsesportal og online kurser.

Gennem samarbejde og uddannelse sikrer vi at skabe den størst mulige værdi for dit værksted.

Del online på:

Find andre opslag

FTZ

Nyheder & Presse